Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

de mihaelar63 in Vita, 29 Feb 2020 | 3546 vizualizari

 

 Un preparat usor de realizat si mega-gustos. Eu am impachetat tava si am dus la servici sa hranesc colegii!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vacuta
  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri ulei masline
  • 150 gr unt
  • 2 linguri oglio , aglio e peperoncino [ patrunjel , usturoi , ardei iute -uscate ]
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • piper macinat
  • patrunjel verde
  • rosii, cherry, ardei kapia -pentru decor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vacuta cu cartofi gratinati:

  1. Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza.
  2. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei.
  3. Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime.
  4. Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza.
  5. Dupa ce bucata de carne s-a odihnit, se feliaza.
  6. Puneti intr-un vas termrezistent tip yena felile de carne si cele de cartofi.
  7. Cu o bucatica mica de unt se ung cartofii.
  8. Restul de unt se modeleaza un sul lung care se tavaleste in amestecul de oglio, alio e peperoncino.
  9. Untul astfel pregatit se aseaza deasupra feliilor de carne.
  10. La gratinare untul condimentat se va topi peste carne si ii va da fragezime si gust.
  11. Se da tava la cuptor la 280 grade Celsius timp de 10 minute, pentru gratinare.
  12. Supravegheati coacerea sa nu se gratineze prea mult friptura.
  13. Serviti friptura de vacuta cu cartofi gratinati frumos decorata cu rosii, rondele de ardei si patrunjel verde tocat.
  14. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate.

         Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Supraveghiati coacerea sa nu se gratineze prea mult friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

01.03.2020, 13:32

Ioi, ce bine arata!

Rahela Velicu 1

01.03.2020, 15:38

Rocsi 1

01.03.2020, 18:42

Pe mine cartofii aia rumeni ma tenteaza tare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel cu cartofi la cuptor