Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

de mihaelar63 in Vita, 11 Ian 2021 | 2602 vizualizari

 

   Aceasta reteta o stiu de foarte mult timp .Asa pregateau friptura la tava , pentru mese  mai mari , la restaurant  Se poate pregati din timp , se feliaza si se incalzeste cu sos la servire , Morcovul in mijloc  este de la mine !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 250 ml suc rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura piper rosu
  • 1 lingura zaatar-cu cimbru
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 crenguta cimbru verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava:

  1.  Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata .
  2. In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc .
  3. Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ].
  4. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate partile in uleiul incins pana vor face o usoara pojghita .
  5. Prin aceasta operatiune se sigileaza sucurile din carne si aceasta va fi delicioasa , fara gust fad .
  6. Restul de morcovi , ceapa si gogosarul se taie marunt si se prajesc in acelasi ulei .
  7. Adaugati, sucul de rosiii, zaatarul ,foaia de dafin , cimbrul verde si boiaua .
  8. Carnea se pune in tava si se toara sosul deasupra impreuna cu boabele de piper rosu . .
  9. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si odati la cuptor 2 ore la 180 grade .
  10. Dupa racire bucatile de carne se pot felia frumos .Se obtin felii de carne aspectuase cu morcov in sectiune .
  11. Sosul se poate pasera si se serveste la carne alaturi de garnitura .
  12. Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .

TIPS-URI

1

Aceasta friptura se poate prepara folosind si carne de porc .

2

Pe langa morcov puteti infinge in mijlocul carnii , carnat sau cabanos .

3

Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pomana vitelului