Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

de Bucataras Medi in Curcan, 17 Ian 2012 | 7785 vizualizari

 

Friptura de curcan intr-o combinatie dulce-acrisoara, foarte reusita.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan
  •  3 linguri cu miere
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar cu vin alb
  • rozmarin uscat
  • 3 cartofi
  •  ulei
  •  sare si piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie:

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.

Intr-un bol facem urmatorul amestec: mierea, zeama de lamaie, rozmarinul si vinul. Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine carnea cu acest amestec, iar ce ramane turnam in tava.

Odata cu friptura de curcan pregatim si garnitura. Cartofii se spala, se curata si se taie in sferturi. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin si se azeaza in tava in care facem friptura de curcan , impreuna cu cateva felii de lamaie. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 45 minute, dupa care indepartam folia si mai tinem  la cuptor pana cand totul este bine rumenit si facut.

Din cand in cand mai stropim atat carnea cat si cartofii cu sosul din tava. Friptura de curcan se feliaza si serveste calda, alaturi de cartofi si ....un pahar cu vin.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

friptura de curcan nu are neaparat nevoie de marinare daca este gatita corect. va recomand din suflet reteta aceasta

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Mitinita 1

17.01.2012, 22:50

oh,ce arome

simo_brkic 1

18.01.2012, 00:25

yammmmmmmmmmm

Sidy 1

18.01.2012, 07:53

Dupa cum ti-am mai spus, ai "confectionat" ceva foarte bun la gust pentru care eu iti dau 10 *****
Esti o scumpa cu palaria asta Medi !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spate de curcan cu cartofi - la cuptor