Friptura frageda de proc

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 24 Apr 2010 | 6245 vizualizari

 

mancacios, sotul meu :D

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de porc
  • ulei
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute dupa preferinte

pt marinat:

  • 2 lingurite de bicarbonat
  • o lingura de otet
  • putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de proc:

Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni).

Dupa ce am intors carnea pe ambele parti stingem cu vin si mai lasam pana scade.




 

TIPS-URI

1

Inainte cu o zi de gatit, se portioneaza feliile de carne dupa marimea dorita, apoi se ung cu ulei, si se pun intr-un bol (sau castron) cu 2 lingurite de bicarbonat stins intr-o lingura de otet, castronul se tine in frigider, acoperit cu o farfurie. ( asta este valabil si pt carnea de vita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de proc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de muschiulet la cuptor