Frittata cu ardei, ciuperci si salam

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2013 | 13656 vizualizari

 

Fritatta este varianta italiana a omletei. Poate fi pregatita intr-o gama foarte larga fie cu legume, branzeturi, preparate din carne, verdeturi si tot ceea ce va este pe plac. Eu am ales sa fac o varianta simpla cam cu ce aveam prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 felii muschi file
  • 3-4 felii salam taranesc
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 felie cascaval
  • cateva ciuperci conservate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu ardei, ciuperci si salam:

Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Cascavalul il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol batem ouale spuma cu putin piper si un praf de sare. Adaugam toate ingredientele ce le-am pregatit mai sus si amestecam usor. Incorporam parmezanul ras, putin marar verde tocat. Ungem un vas termorezistent cu unt si tunam compozitia in el. Deasupra presaram oregano uscat si introducem vasul in cuptorul incins.

Reglam o temperatura potrivita, lasam frittata pana este rumenita deasupra si bine patrunsa si in interior. Cam in 30-35 de minute este gata.

O scoatem, o lasam sa se racoreasc si se serveste simpla, cu o salata, muraturi si cu ce mai doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu ardei, ciuperci si salam" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle