Fruct Kumkuat confiat

de Catalina L in Dulceata / Gem, 13 Mar 2018 | 3560 vizualizari

 

Kumquat este singurul fruct care este complet comestibil, de la coaja pana la pulpa.
Atunci cand se consuma cu tot cu coaja, are un gust inconfundabil, dulce (coaja) – acrisor (pulpa).
Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat  disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie.
Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/fruct-kumkuat-confiat.html

 

INGREDIENTE

  • 15 fructe kumquat
  • 150 g de zahar
  • 25 cl de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fruct Kumkuat confiat:

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori.

Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.

Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele.

Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora.

Amestecati din cand in cand.

Dupa 1 ora, luati de pe foc si lasati sa se raceasca complet.

Puneti din nou pe foc si lasati sa fiarba inca o ora la foc mic.

Amestecati din cand in cand.

Scoateti fructele si puneti-le pe un gril.

 Le puteti servi simple ca o delicatesa, sunt foarte bune.

TIPS-URI

1

Am pastrat siropul de zahar ramas pentru a parfuma alte prajituri. Am facut o sarlota delicioasa- reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fruct Kumkuat confiat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf cu albusuri si fructe confiate