Fructe de mare aromate

de Panacris in Fructe de mare, 16 Iun 2013 | 5817 vizualizari

 

Încă o rețetă pe bază de fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • mix de fructe de mare 1000 g,
  • usturoi 3-4 căței,
  • zeama de portocală cca. 200 ml,
  • vin alb sec cca 250 ml,
  • coriandru proaspăt,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare aromate:

Dacă sunt și surimi în fructele de mare, se vor scoate, fiindca se gătesc foarte repede și se pun doar la final.

Se face o marinadă din zeama de portocale, vin, sare, piper, usturoi pisat și frunze de corinadru tocate mărunt. Se pune fructele de mare în marinadă, se maestecă și se lasă la rece ptr cca. 30 de minute. Apoi se pun la gătit în unt topit, cu zeamă cu tot, într-un vas wok, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit, spre finaul fierberii se adaugă și batoanele de surimi, lăsându-se înca cca. 5 minute la fiert.

Se servesc fierbinți cu orez aromat cu curry!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Calamari umpluti la cuptor