Fructe de mare gratinate

de ianculubita in Fructe de mare, 29 Mai 2011 | 6285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fructe de mare (amestec)
  • 3linguri ulei de masline
  • 2catei de usturoi
  • 1borcan de rosii cherry in bulion cu busuioc(din comert)
  • 3-4cuiburi de paste tagliatelle
  • 1crenguta de rozmarin
  • sare,piper
  • 3linguri de pesmet
  • sos
  • 1varf de lingurita sofran
  • 2linguri smantana
  • 2linguri vin
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare gratinate:

Fructele de mare,fierte 3min in apa clocotita,apoi puse in tigaie cu ulei incins in care am calit usturoiul;

am adaugat rosiile,pastele fierte si scurse si rozmarin tocat(dupa preferinta,se poate pune si busuioc);

se amesteca cu grija,se condimenteaza,totul se pune intr-o forma,deasupra cu pesmet si se da la cuptor 15-20min.

in acest timp,se pun pe foc ingredientele pentru sos si se amesteca cu grija sa nu se taie smantana(eu am folosit smantana lichida);

pe farfurie ,intr-un inel metalic,se pun fructele de mare iar deasupra sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare gratinate" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare (midii, scoici (vongole verace)si puisori de caracatita