FUNDITE CU LINTE SI SOMON

de Roda in Paste, 27 Iun 2009 | 5854 vizualizari

 

Obisnuiesc sa gatesc cu toate cele trei tipuri de linte, dar cel mai mult imi place cea maronie, se preteaza bine salatelor.

 

INGREDIENTE

  • 100g.linte maronie,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 400g.paste -fundite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 2 dl. smantana,(frisca de gatit)
  • 1/8l. lapte,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingura "Secretul gustului",
  • 125g.somon afumat,
  • sare,
  • piper alb,
  • marar si felii de lamaie pentru ornat;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FUNDITE CU LINTE SI SOMON:

1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.

2.Cepele se curata si se toaca marunt si se calesc  in unt / margarina fierbinte.Se adauga smantana sau frisca de gatit,laptele si sucul de lamaie si se lasa sa dea 2 clocote,dupa care se pune amidonul alimentar dizolvat in putina apa rece.Se da inca un clocot si se condimenteaza cu sare si piper.

3.Se strecoara lintea;se strecoara pastele.Se repartizeza pastele pe 4 farfurii.Peste paste, pe fiecare farfurie se pune lintea,somonul taiat felii si sosul.Se orneaza cu marar verde si felii de lamaie.Un vin alb sec merge perfect cu acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FUNDITE CU LINTE SI SOMON" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci