Furnici in copac

de Satisfyyourcravings in Porc, 16 Oct 2014 | 4229 vizualizari

 

Reteta dupa Andreea`s Chinesefood Blog.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame carne tocata de porc
  • 100 grame taitei din orez
  • 2 ciuperci Urechi de lemn uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde, tocata
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat, tocat
  • 1 ardei mic picant
  • 1/2 lingurita amidon sau faina
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita vin din orez
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Furnici in copac:

Urechile de lemn se lasa la hidratat cateva minute in apa fierbinte. 

Carnea tocata se amesteca cu amidonul/ faina, putin din sosul de soia, vinul, sare si putin ulei de susan. Se lasa la frigider 15 minute. 

Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe ambalaj. 

Se incalzeste uleiul de susan intr-un wok si se adauga ghimbirul, partea alba de la ceapa verde, ardeiul iute tocat si usturoiul. Se lasa la infuzat maxim 1 minut, apoi se adauga carnea si se gateste 5-6 minute. Se taie urechile de lemn hidratate si se adauga in wok. 

Se adauga taiteii si sosul de soia ramas. 

Se amesteca si se servesc cu ceapa verde ramasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Furnici in copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Porc Pekin