Fursecuri "Bradut"

de iry-gabriela in Dulciuri, 11 Iul 2013 | 7411 vizualizari

 

....aceste fursecuri au fost preparate in perioada craciunului 2012 si in ultima faza am reusit sa fac o singura poza.....nu era destinata a fi postata acum dar cu se face concurenta la cat de activi suntem am decis sa o postez...la iarna am sa fac altceva mai bun sper dac am sa am timp cu un bebe mic ce va veni curand......scuze in lipsa de poze!

 

INGREDIENTE

  • un pachet margarina,
  • o cana de untura,
  • o cana de bors,
  • un cub de drojdie,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • zahar pudra
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Bradut":

Pentru inceput drojdia se sfarama si se amesteca cu zaharul vanilat. Apoi drojdia se desface in cana de bors. Margarina se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care se amesteca cu untura si ea bineinteles lasata tot la temperatura camerei.

Separat se va cerne faina intr-un vas facandu-se o gaura in mijloc unde se va adauga amestecul de bors si margarina amestecata cu untura. Se va framanta un aluat elastic care apoi se va lasa la frigider cam o ora sa se odihneasca.

Aluatul gata odihnit se va scoate si se va intinede cu sucitorul si se va taia in diferite forme cu sau fara forme speciale, eu am ales forma de bradut pentru ca atunci cand au fost facute era perioada craciunului 2012.

Se lasa la cuptor bine incalzit cam 20 de minute, dupa care se scot si se pudreaza cu zahar pudra. 

TIPS-URI

1

este bine ca aceste fursecuri sa fie preparte cu 2-3 zile inainte de a se consuma pentru ca vor deveni foarte fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Bradut"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă rapida