Fursecuri cu cacao si scortisoara

de laura_n in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 3464 vizualizari

 

Fursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d.
Le prefer, sunt rapide, sunt gustoase, versatile, am impresia ca dureaza ceva mai mult si in plus de toate astea, le facem impreuna, piticii si cu mine! Momente minunate din viata noastra, momente haioase, pline de distractie, pline de faina si de fursecuri de diferite forme :))))
De data aceasta, am optat pentru o varianta ultra rapida. Si pe cat de rapida e varianta, pe atat de bune sunt fursecurile!
Haideti sa vedeti, eu va astept si cu cafeaua fierbinte! :))

 

INGREDIENTE

  • - 150 g unt gras
  • - 80 g zahar brut
  • - 1 ou de gaina
  • - 1 praf de sare
  • - 3 linguri cacao neagra
  • - 250 gr faina alba
  • - 50 g zahar cu melasa
  • - scortisoara macinata
  • - 1/2 praf de copt
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 50 ml lapte dulce
  • - ciocolata neagra pt glazurat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cacao si scortisoara:

Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora.

Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam cu mana un aluat destul de inchegat, dar nu suplimentati cu faina.

Pe un blat de lucru, intindem un strat de zahar cu melasa. Formam un rulou gros din aluat, il tavalim prin zaharul cu melasa si il ambalam in folie alimentara. Il punem 5 minute la congelator cat sa se inchege un pic si sa il taiem usor.

Intre timp, pornim cuptorul, pregatim o tava cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la congelator, il scoatem din folie si taiem felii groase de aproximativ 2 cm, poate si mai mult.  Asezam feliile in tava si punem la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana cand vedem fursecurile frumos crescute si zaharul de pe margine usor aurit. Le scoatem din cuptor, le lasam la racit pe un gratar si apoi le ornam cu ciocolata topita.   Sunt grozave!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao