Fursecuri cu crema de unt

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 4939 vizualizari

 

Ieri piscoturi de sampanie, azi la cerea expresa a lui Vali le-am transformat in fursecuri cu crema de unt...

 

INGREDIENTE

  • Fursec
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic vanilie bourbon
  • un praf de sare
  • Crema de unt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 30 ml lapte
  • 50 g cacao
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu crema de unt:

Fursecuri : Este compozitia de la piscoturile de sampanie doar ca le-am dat alta forma. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si vanilia, apoi se incorporeaza galbenusurile, cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam si faina cernuta, procedand la fel, adica amestecam de jos in sus cu miscari lente pana omogenizam compozitia. Intr-un posh cu dui rotund punem compozitia, apoi formam fursecurile, eu le-am asezat pe o plansa se silicon pe care deobicei fac bezele, presaram zahar pudra deasupra.. Dam tava la cuptorul preincalzit cca 10-12 min, pana incep ele sa se rumeneasca pe margini. Scoatem tava din cuptor si o lasam cca 5-6 min sa se racoreasca apoi dezlipim fursecurile si le asezam pe o tava sa se raceasca bine. procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Crema : Untul il scoatem de seara din frigider sa se inmoaie la temperatura camerei. Intr-o craticioara punem oul zaharul si laptele , asezam pe foc si amestecam continuu pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao cernuta si mai punem pe foc cca 5-6 min, amaestecand continuu. Lasam sa se raceasca, sa fie calduta, apoi incorporam in untul moale, putin cate putin . Amestecam bine si dam crema la rece.

Asamblare: Punem crema intr-un posh cu dui stelat si pe fiecare fursec punem crema, jumatate cu crema cealalta jumatate d efursecuri rama fara crema pentru ca vin deasupra celor cu crema. Le asezam pe platou, pudram cu zahar si dam platoul la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere invelite in zahar ars si nuci