Fursecuri cu fulgi de ciocolata

de T I M E A in Dulciuri, 3 Ian 2014 | 7308 vizualizari

 

Biscuitii acestia, desi eu i-am facut pentru Craciun, se pot face oricand si se pot servi langa ceai sau cafea. Sunt facuti cu untura si sunt fragezi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr untura de porc
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • un varf de sare
  • 380 gr faina
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 5 linguri fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu fulgi de ciocolata:

Intr-un bol amestecam untura cu sarea, zaharul si oul batut. Adaugam fulgii de ciocolata si esenta, apoi treptat incorporam faina. Spre final punem aluatul pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam restul de faina si nu se mai lipeste de degete.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider 2-3 ore.

Scoatem aluatul din frigider si il taiem in doua. Pe rand intindem fiecare foaie pe masa tapetata cu faina si decupam formele dorite. Aluatul ramas la fel il intindem si decupam fome de aprox 5 mm grosime.

Asezam formele in tavi tapetate cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Pastram in cutii metalice. Se pot pastra timp indelungat.

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea multa untura puteti pune jumatate untura jumatate unt

2

In loc de esenta de rom puteti folosi si alte esente

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri bicolore - de post