Fursecuri cu nuca

de Bianca20 in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 2629 vizualizari

 

Cum trebuia sa am musafiri ( doar unul, dar face cat 5), m-am gandit sa fac ceva usor de mancat. Fursecurile cu nuca a fost prima reteta care mi-a venit in minte si care pareau sa fie pe placul tuturor. Au iesit super bune, drept dovata ca acum mai trebuie sa fac o tava. Sper sa va placa si voua si sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt;
  • 50 g zahar;
  • 1 ou;
  • 150 g faina;
  • un praf de sare;
  • 1/2 lgt. praf de copt;
  • 100 g. miez de nuca;
  • 1 lgt. esenta de vanilie;
  • gem de capsuni, cirese, etc;
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de moale, usor de modelat. Nucile se maruntesc in robot iar albusul de ou se mixeaza pana devine usor spumos. Se formeaza bile din aluat care se tavalesc prin albusul de ou si prin nuca. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se fac o adancitura in fiecare bila cu degetul mare. In adancitura se pune gemul, de care preferati sau de care aveti, si se da la cuptor la 170 de grade timp de 15-20 minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit zahar brun, vi-l recomand pentru ca ies perfect de dulci si au si o aroma usoara de caramel;

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura de ciocolata