Fursecuri de vanilie cu gem de caise

de T I M E A in Dulciuri, 19 Dec 2012 | 8796 vizualizari

 

Din categoria fursecurilor delicioase ce se pot face pentru Craciun, sunt si aceste fursecuri dragalase, fragede si aromate.

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1/2 borcan gem de caise
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de vanilie cu gem de caise:

Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu o lingura de lapte si apoi incorporam treptat faina.

Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si lasam 10 minute sa revina la temperatura camerei.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam floricele si stelute.

Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.

Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.

Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem de caise si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. Umplem si gaura cu gem.

La final presaram deasupra fursecurilor zahar pudra. 

Mie mi-au iesit 60 de fursecuri deci suprapuse 30.

Pastram fursecurile in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de vanilie cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara