Fursecuri economice - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 8019 vizualizari

 

Stiu ca multi poftesc la ceva dulce in perioada postului, fapt pentru care m-am gandit ca niste fursecuri rapide, de post, ar fi perfecte. Cred ca e cea mai rapida si mai economica reteta de fursecuri. Nici nu mai este nevoie sa punem aluatul la frigider. 
M-am inspirat de la Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aprox. 25 fursecuri:
  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos (eu am pus 40 g zahar brun si 40 g zahar tos)
  • 1 lingurita de miere
  • 1/2 fiola esenta de vanilie sau orice arome va plac
  • 1 varf cutit de sare
  • zahar pudra (optional)
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri economice - de post:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios. 

Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox. 5-10 mm grosime).

Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.

Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra. 

Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac. 

Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :)) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri economice - de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Bulgari de zapada