Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

de anca_rm in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 3726 vizualizari

 

Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum . Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana 

 

INGREDIENTE

  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri dulceata de portocale
  • - un praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu dulceata de portocale:

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam.

Se adauga faina si se omogenizeaza.

Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios.

Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana .

Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute.

Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas  direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste.

Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.

 

 

TIPS-URI

1

nu mixati prea mult aluatul , doar atat cat e nevoie pentru a se omogeniza ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu dulceata de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

20.01.2016, 20:48

Ahhh, ce bine suna!

miki_a 1

20.01.2016, 23:31

Foarte frumoase!

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare