Galuste cu branza sarata

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 5628 vizualizari

 

Fiica mea si-a dorit acest fel, pe care il faceam des cand copii erau mici...

 

INGREDIENTE

  • 600 g de faină
  • 3 ouă
  • apa cât cuprinde
  • sare
  • slanina cu șuncă
  • 250 de g de brânză tip Feta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu branza sarata:

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute.

Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert  până s-au ridicat la suprafața. Am făcut asta în mai multe reprize, din timp în timp am scos găluștele pe o strecurătoare, pană am terminat tot aluatul. Le-am trecut într-un jet de apa rece.

Am topit  la foc mic,intr-o tigaie, slanina cu șuncă,  până a devenit crocantă și am adăugat găluștele. Am ras deasupra  250 g de branza telemea tip Feta (asta am găsit aici) si am amestecat  bine totul. Am dat vasul 10 minute la cuptor, dar  galuștele sunt foarte bune si fără acest pas. 

TIPS-URI

1

Găluștele, făra brânză sunt o garnitura minunata la tocănița de carne de pui cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.02.2013, 20:30

danakarin 1

11.02.2013, 22:27

Multumesc!

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua cu marar