Galuste cu piersici

de alldaycooking in Dulciuri, 20 Sep 2012 | 5364 vizualizari

 

Asa cum stiti deja, luna aceasta gazduiesc Provocarea Dulce Romanie. Tema acestei editii este "De-ale camarii" , iar ingredientul propus Piersica. Ca o clarificare pot participa retete cu piersici, dar si retete de tot felul de conserve care nu contin aceste ingredient.
Cu aceasta ocazie am pregatit aceste galuste cu piersici si a iesit ceva interesant.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr cartofi fierti decojiti
  • 1 ou
  • 160 gr faina + 30 gr
  • 40 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura fructoza
  • putina sare
  • 2 piersici mari
  • Pesmet:
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri pesmet
  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri fructoza
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu piersici:

Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am adaugat 160 gr faina si am obtinut un aluat destul de moale, pe care l-am pus pe planul de lucru tapetat cu faina. Am format un rulou pe care l-am taiat in 15 bucatele. Fiecare piersica am taiat-o in sferturi si fiecare sfert l-am taiat in 2 bucati. Bucatilor de piersici le-am taiat varfurile ascutite pentru a fi mai usor de modelat galustele. Am imbracat fiecare bucatica de piersica in aluat si am modelat galuste. Am fus galustele sa fiarba in apa clocotita. In momentul cand s-au ridicat la suprafata apei, erau fierte.  

Intr-o tigaie am pus uleiul sa se incinga, apoi am adaugat pesmetul, migdalele macinate, fructoza si scortisoara si am amestecat. Am lasat pe foc pana cand a inceput sa se rumeneasca pesmetul. In aceasta tigaie am pus pe rand galustele si le-am imbracat cu pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Poliana 1

21.09.2012, 14:46

Ce faine sunt!

RuxyRux 1

21.09.2012, 18:40

Ce frumusete! Si cred ca sunt un deliciu!

lilik 1

22.09.2012, 10:48

arata grozav de bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie