Galuste cu prune

de Julie in Dulciuri, 10 Sep 2010 | 14952 vizualizari

 

O reteta cu miros de toamna...ce aminteste de bunica si de copilarie.
Galusti cu prune- pe la noi, gomboti- pe la altii...oricum le-ai spune, sunt mari , umflate, parfumate, umplute cu prune dulci ,minunate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g cartofi,
  • 150 g faina,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingura ulei,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • prune,
  • zahar cubic
  • Pentru finisare:
  • 300 g pesmet,
  • 3-4  linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu  gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar tos si scortisoara.

Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar. Pontul asta il stiu de la Lia.  ;)

Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca ,mainile se trec tot timpul prin faina.

Se pune un vas cu apa si un praf de sare  la fiert.  Cand aceasta da in clocot se adauga galustele si se fierb 10-15 minute ,pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.

Migalos, dar ce gustos!  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Julie 1

11.09.2010, 11:14

Chiar mi se facuse o pofta... Multumesc mult tuturor!!

Corinuta 1

11.09.2010, 20:43

am papat si eu

Julie 1

11.09.2010, 20:45

Corina,pofta buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune