Găluşte cu prune

de diaconta in Dulciuri, 22 Sep 2012 | 4595 vizualizari

 

Pentru că m-am umplut de poftă zilele astea,parcă a fost epidemie de găluşte,a fost musai să le „comit” şi eu.Noroc că am mai prins ultima rundă de prune bistriţene,dulci şi zemoase.Sincer,mi-a cam fost frică de încercarea asta,după ce la o altă tentativă,au ajuns la coşul de gunoi.
De data asta mă declar super încântată de felul în care mi-au ieşit.
Mi-au căzut cu tronc reţetele Motanului şi alui Ruxy,aşa că am făcut o combinaţie .
Cum le-am facut cam mari,nu au ieşit decât 14 bucăţi.Bun şi atât că mâine am alt „dulce”în plan.

 

INGREDIENTE

Pentru găluşte:

  • 6 cartofi = 600 gr
  • 150 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • O lingura zahar brun
  • Un ou + 2 galbenusuri
  • Sare
  • 7 prune+zahar brun+scorţişoara
  • Gem de prune

Pentru tăvalit:

  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar brun
  • O lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluşte cu prune:

Prunele le-am taiat jumatati,am scos sâmburele si le-am presarat cu zahar brun si scorţisoara.

Am fiert cartofii in apa cu putina sare.I-am scurs,i-am curatat si i-am dat pe razatoare.Am pus putin sare,zaharul brun si ouale pe rând.Apoi faina si la final amidounul.

Rezulta un aluat mai lipicios.

Am presarat faina pe masa,am pus cu lingura aluatul ,am mai presarat faina si am format bilute pe care le-am întins.Am asezat deasupra jumatatea de pruna,in mijloc am pus putin gem de prune si am închis biluta,astfel încat sa se acopere foarte bine pruna.

Nu folositi mai multa faina decat este cazul ca sa puteti lucra cu ele.

Intr-o tigaie am pus putin ulei,am prajit pesmetul si spre final am adaugat si zaharul.

Am pus apa intr-o oala cu putina sare.

Cand a început sa fiarba am pus galustele cate au încaput pe fundul oalei.

Sunt fierte când se ridica la suprafata apei.

Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit prin pesmet.

De regula se servesc calde,dar mie mi-au placut si reci.

 

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bya Ralu 1

28.02.2013, 05:26

tare faine sunt

diaconta 1

28.02.2013, 08:40

Ralu n-au iesit prea frumoase pentru prima oara dar au fost bune

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:18

grozave galustele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate