Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi

de Sylvia in Fructe de mare, 15 Sep 2010 | 15438 vizualizari

 

Am gasit aceasta minunata reteta pe blogul culinar al lui Radu Popovici, si deja am facut-o de cateva ori, aici puteti vedea postarea : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/08/17/gambas-al-ajillo/#more-5745 . Am o deosebita admiratie pentru acest blog si pentru domnul Radu Popovici, un pasionat in adevaratul sens al cuvantului de arta culinara, mereu in cautare de retete si arome noi. Este o gustare de inspiratie spaniola, face parte din renumitele lor tapas , gustari cu care te intampina orice restaurant sau bistro.

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveti cruzi (circa 16 bucati) eu i-am luat intregi si i-am decorticat eu,
  • 3 catei de usturoi  tocati marunt,
  • sare,   
  • piper negru proaspat macinat,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute spunea reteta eu am pus pasta de ardei iute ca asa aveam in casa,
  • 3 linguri de coniac,
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin,
  • cateva frunze pentru servit eu am pus ruccola da data asta ,
  • reteta spunea busuioc am testat  si asa e excelenta ,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 3-4 felii de paine prajite
Portii: 16
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi:

     Prepararea este simpla si usoara :  in prealabil se  prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe latura. Se condimenteaza crevetii cu sare si piper. Incingem  uleiul la foc mic,  adaugam usturoiul si pasta de ardei iute si  lasam  1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Se aduce flacara la mediu si se adauga crevetii, sucul de lamaie, coniacul si praful de  boia.

     Se amesteca cu grija cu o spatula si se gatesc in jur 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.  Crevetii si fructele de mare proaspete in general au timp de gatire scurt, la foc mediu. In felul acesta isi pastreaza cel mai bine aroma si textura, prea gatiti isi strica textura, devin cumva elastice si fade la gust.

     Se aranjeaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita pe un platou si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se pot fixa si cu o scobitoare dar eu i-am preferat lasat asa de data asta. Se presara cu ruccola printre ei  gata platoul. Aceasta reteta este de inspiratie spaniola, in restaurantele de acolo am degustat  vara aceasta de cateva ori  gustarile lor   ”tapas” , cu fructe de mare si mezeluri aromate si m-am bucurat foarte mult sa gasesc aceasta reteta in care am regasit aroma de acolo. Multumesc inca o data pentru reteta si inspiratie si va las sa degustati vizual o portie de “gambas al ajillo "

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al crevetilor este scurt de 3-4 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sylvia 1

12.12.2013, 16:38

merci dar pe unde ati gasit reteta asta ? ) e mai veche de asta intreb

Sylvia 1

12.12.2013, 16:43

acum vad ca era reteta zilei scuze ca e faza de blonda dar in apararea mea pot sa spun ca sunt asa de racita ca imi vajaie capul...nu vad si nu inteleg nimic va pup

Mitinita 1

12.12.2013, 18:06

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Curry cu creveti