Garnitura de cartofi

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2015 | 5669 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Timea >:D< ...cu mici modificari :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr pancetta
  • 1\2 ceapa galbena
  • 3 castraveti murati
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi:

Mai intai curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute. 

Cand cartofii s-au fiert, ii scurgem bine de apa . 

Separat curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt . 

Castravetii murati, ii spalam daca este necesar, taiem capetele si apoi ii taiem intai in doua pe lungime apoi rondele. 

Intr-o tigaie, punem putin ulei si calim pentru 2-3 minute pancetta taiata bastonase. Apoi punem ceapa si castravetii murati si lasam la foc potrivit pentru alte 5-10 minute.

La final adaugam cartofii si amestecam usor cu o spatula de lemn .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt. Punem cartofii din tigaie impreuna cu restul ingredientelor in tava pentru cuptor. Presaram sare,piper dupa gust si putin ulei de masline. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce cartofii s-au rumenit usor la suprafata. 

Se servesc calzi presarati cu patrunjel uscat . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
DROBOCARTOFIN