Gauffre cu crema ganache de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 4241 vizualizari

 

Eu cand sunt in pana de idei fac gauffre. Un desert ce ma scoate din incurcatura...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru gauffre:
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema ganache:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gauffre cu crema ganache de ciocolata:

Faina,praful de copt si amidonul se amesteca cu laptele caldut,sa iasa ca o smantana.Se adauga pe rand ouale,zaharul,untul topit si vanilia. Se mixeaza foarte bine.
Se coc vafele in aparatul special.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece.Dupa ce s-a racit mixam pana obtinem o frisca pufoasa si ciocolatoasa.

Ungem vafele cu crema,le lipim 2 cate 2 si le spritam cu putina ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gauffre cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ANCA 1

28.04.2009, 12:50

ce sa mai zic...deja m-a omorat Miha..

Simo 1

28.04.2009, 17:26

aoleu,Miho ,mor aici

Miha 1

29.04.2009, 16:00

Aolica..suratelor,frumoaselor...va rog io sa nu muriti...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca din cozonac cu scortisoara (la cuptor)