Gem de afine cu indulcitor

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 6 Aug 2019 | 2102 vizualizari

 

Am pregătit acest gem cu îndulcitor pudră pentru a se bucura și tata de el, este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a plăcut că este la fel de aromat, nu se cunoaște că nu are zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 200 g îndulcitor pudră (eu am avut Sly)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine cu indulcitor:

 

Se spală delicat afinele.

Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp.

A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată.

Se amestecă des, ca să nu se lipească.

Când este bine legat, se dă de pe foc, se lasă doar un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se așază borcanele cu capacul în jos și se acoperă cu un prosop. Se lasă așa până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 10min + 8 h

Timp de gătire: aprox 25 min

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/gem-de-afine-cu-indulcitor.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri albi