Gem de caise

de Bunica in Dulceata / Gem, 3 Iun 2009 | 36976 vizualizari

 

Este foarte bun atat pentu tartine, dar si pentru diferite prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. caise
  • 1 kg. de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se aleg caisele bine coapte, se curata de samburi (rupandu-se in doua).

Se ia o cratita de 6 litri.

Se pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore.

Se baga cratita in cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem.

Se lasa pana a doua zi ,apoi se mai fierbe inca o data.

TIPS. Atat gemul de caise ,cat si dulceata de caise se fierb de doua ori pentru ca isi lasa putina zeama cand se racesc si nu dureaza mai mult timp. Se pune gemul  fierbinte in borcane, se infileteaza capacul si se intoarce borcanul cu capacul in jos pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise facuta la cuptor