Gem de cirese

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 6 Iun 2014 | 3573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 kg cirese fara samburi
  • 5 kg zahar
  • Sucul de la 3 lamai
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

  1. Scoatem samburii din cirese si le spalam bine.
  2. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi.
  3. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot.
  4. Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe farfurie formeaza bobite rotunde.
  5. Fierbem aproximativ 2,5 ore.
  6. Turnati compozitia in borcane sterilizate, infiletati si pastrati-le in haine pana a doua zi.
  7. Transportati-le la loc intunecat si racoros.

TIPS-URI

1

Puteti lasa ciresele intregi sau le puteti da prin masina de tocat carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Alexandra Burz 1

06.06.2014, 17:45

Multumesc mult dragilor

Rocsi 1

07.06.2014, 21:17

Cred ca e super bun

Rahela Velicu 1

12.06.2021, 08:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese