Gem de fructe (amestec)

de anca_rm in Dulceata / Gem, 19 Aug 2013 | 5208 vizualizari

 

De obicei , vara cand raman fructe nemancate si risca sa se strice ma apuc de bucatarit pentru sezonul rece cand tanjim dupa fructe . Asa am facut si de data asta cu ladita cu fructe culese si nemancate .
Cantitatile si feluri depind de ceea ce am .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 1 pepene galben
  • 0.5 kg pere
  • 0.5 kg prune rosii
  • 0.5 kg zahar
  • conservant
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de fructe (amestec):

Am curatat pepenele de coaja si l-am taiat bucati, perele le-am curatat de samburi si de coaja si le-am facut si pe ele bucati. Din prune am scos samburii si le-am lasat asa in jumatati, piersicile fara sambure taiate , in functie de cat au fost de mari in sferturi sau mai mici.

Am razuit coaja de lamaie( inainte trebuie spalata bine ) si dupa aceea am stors si zeama .

Am pus pe foc intr-o cratita totul : fructele , zaharul lamaia si am lasat sa se fiarba amestecand mereu .

La sfarsit am pus putin praf de conservant si le-am pus in borcane .

La iarna va fi foarte bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de fructe (amestec)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici albe