Gem de merisoare si chia

de katty in Dulceata / Gem, 5 Noi 2021 | 3995 vizualizari

 

Daca va doriti un gem sanatos puteti incerca aceasta varianta cu orice fructe. Desigur puteti mari cantitatea de zahar dupa gustul personal.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr merisoare
  • 3 linguri seminte de chia
  • 70 gr zahar brut
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de merisoare si chia:

Asezam fructele intr-o sita si le trecem printr-un jet de apa rece, dupa care le scurgem si le punem intr-o craticioara, nu inainte de a le curata de eventualele resturi de frunze. Adaugam semintele de chia si mixam bine compozitia. Adaugam si zaharul, omogenizam si lasam vasul in asteptare jumatate de ora. Adaugam scortisoara si cuisoarele macinate si fierbem 5-7 minute la foc mic.

Punem gemul in borcanele sterilizate pe care le lasam sa se raceasca si le pastram in frigider.

TIPS-URI

1

puteti incerca retete cu orice alte fructe de padure

2

daca vi se pare prea gros puteti adauga in timpul fierberii 2-3 linguri apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de merisoare si chia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

06.11.2021, 20:27

original cu chia

mirela0911 1

07.11.2021, 10:21

Ce idee interesanta!

Rocsi 1

07.11.2021, 11:32

Interesant si faina culoarea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise