Gem de piersici de gradina si prune vinete

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 20 Sep 2013 | 5572 vizualizari

 

Duminica trecuta cand am fost la cules de porumb,am adunat si cateva piersici din gradina,sunt aromate,parfumate,o nebunie.Azi le-a venit randul sa le fac gem,dar m-am gandit eu sa le aduc niste vecine sa nu se plictisessca singure,asa ca le-am adus niste prune vinete si le-am pus la o sueta.Ce a iesit vedeti si voi......

 

INGREDIENTE

  • 6 kg piersici de gradina
  • 3 kg prune vinete
  • 1 kg zahar
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici de gradina si prune vinete:

Piersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucatele.Prunele le-am oparit  si le-am curatat de coaja si le-am scos samburii.Fructele le-am pus intr-un tuci ,le-am amestecat cu 1 kg de zahar .Am pus tuciul pe foc ,focul mic si au fiert cca 8 ore,mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Am sterilizat borcanele si le-am umplut cu gem ,am pus capacele si le-am bagat la cuptor,care a fost incins inainte.Vor sta pana maine dimineata in cuptor,ca apoi sa le depozitez in camara.

Mi-au iesit 9 borcanele de 400 g,mai iesea unul dat mi-a facut pofta Crisulina cu niste cornuri si am zis sa fac si eu si sa testez gemul.....

TIPS-URI

1

delicios si aromat,n-ai ce sa faci mai mult,a facut mama natura suficient...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici de gradina si prune vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici