Gem de prune

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 3970 vizualizari

 

La gemul asta am pus kg la kg,dar tot nu stiu care-i gem si care-i dulceata...poate ca-i gem ca nu-s fructele intregi....nu stiu...in orice caz e super bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.prune bistritene bine coapte
  • 1 kg.zahar gelierzucker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in gem,la sfarsit,praf de scortisoara

2

m-am luat si eu dupa Gaby,ca sa vedeti mai bine ce culoare superba are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

kamy 1

05.10.2011, 13:03

mona...succes

Ligia Bxl 1

05.10.2011, 22:02

mi-a lasat gura apa

kamy 1

05.10.2011, 23:05

ligia...pai hai sa-ti dau ,sa nu patesti ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune