Gem de prune

de babi5 in Dulceata / Gem, 20 Aug 2013 | 9425 vizualizari

 

Prune sunt din belsug ,variante pentru a le transforma in :dulceturi ,gemuri ,magiunuri ,compoturi sunt .....,numai chef de lucru sa fie ...Si daca nu avem cumparam ..hi.hi .. Am ales de data asta varianta Jamilei doar ca am folosit o cantitate mai mare de fructe si in locul vaniliei am pus scortisoara ..Timpul de fierbere trebuie prelungit fiindca nu este suficient o ora si un sfert asa cum este recomandat.Eu am fiert peste 2,5 ore si a iesit un picut cam fluid .. (probabil ca la o cantitate mai mare de fructe trebuieste . si timpul de fierbere mai mare ..) Cu respect mutumesc Jamilei.

 

INGREDIENTE

  • 7 kg de prune desimburite
  • 3 kg de zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 conservant Dr, Ottker
  • 2 lamai
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Am cules prunele,le-am spalat si le-am  desimburit, le-am amestecat cu scortisoara si 2 kg de zahar si le-am lasat la rece pina a doua zi .

A doua zi le-am pus la fiert.

Cind au inceput sa clocoteasca am pus si celalalt kg de zahar si am lasat  sa fiarba la foc mic .

Eu am lasat la fiert 2,5 ore (dar nu este suficient ) trebuie sa fiarba  pina vedem ca se ingroasa; dupa fierbere  l-am pus in borcanele in prealabil  bine sterilizate si uscate ,le-am inchis ermetic  ,apoi le-am acoperit cu o patura pina a doua zi si destinatia precisa in camarile fetelor si a mea.

TIPS-URI

1

Bun tare pentru clatite ,prajituri si mic dejun

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

21.08.2013, 13:09

multumesc Rocsi

babi5 1

21.08.2013, 13:09

Multumesc Crisulina

babi5 1

21.08.2013, 13:10

Multumesc mamaieelena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune