Gem de smochine

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2020 | 3964 vizualizari

 

Nu sunt fan smochine, am mancat, dar nu ma dau in vant dupa ele. Anul asta ''a plouat'' cu smochine, ca in nici un an de cand ma stiu eu ca avem smochin. Asadar si prin urmare mi-a trimis sora cea mica o galeata de 10 kg plina ochi cu smochine,  a zis ca ea e satula sa mai faca, sa mai fac si eu....:)))))))))))))) Ma declar super multumita, nu ma asteptam sa-mi placa asa mult acest gem.

 

INGREDIENTE

  • cca 10 kg smochine
  • 2 kg zahar
  • 800 ml apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci incapator, am pus zaharul peste ele si le-am lasat pana dimineata.

Dimineata le-am taiat pe din doua, unele au ramas si intregi, apoi am turnat apa si am pus tuciul pe foc, mai intai la foc iute, sa inceapa sa fiarba, apoi la foc domol, pana au scazut suficient, cat sa aiba consistenta unui gem. Foarte frumos a iesit gemul, aproape toate jumatatile au ramas intregi.

Am dat tuciul de pe foc, am pus gemul in borcanele sterilizate, mi-au iesit 15 borcane de 400 g, le-am capacit apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

abstract01 1

09.09.2020, 22:52

dantes 1

10.09.2020, 09:07

Bun!

Rocsi 1

16.09.2020, 20:57

Nici eu nu sunt fana smochine, dar daca zici ca a iesit foarte bun, eu te cred, fata harnica!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de fragi