Gem de smochine fara zahar

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 15 Oct 2021 | 4113 vizualizari

 

Pentru ca au facut din abundenta, pentru ca au fost foarte dulci am zis sa incerc si varianta fara zahar. Am folosit ceaunul din fonta wok si am bagat gemul la cuptor la foc lent.

 

INGREDIENTE

  • 1 galeata de 10 l plina cu smochine
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine fara zahar:

Mai intai am spalat smochinele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in 4.

Le-am pus in ceaunul de fonta wok, am bagat ceaunul in cuptor la foc mic. Din cand in cand, am amestecat cu o lingura de lemn. Am lasat sa scada bine, smochinele au fost foarte zemoase.

Cu cca 30 min inainte sa sting focul am adaugat 4 pliculete de zahar vanilat. Am stins focul dupa 30 min de cand am adaugat zaharul vanilat si am lasat gemul in cuptor pana a doua zi, cand l-am pus in borcane.

Am incins cuptorul, am stins focul si am bagat la cuptor borcanle cu gem, fara capac, le-am lasat sa faca o crusta. Dupa ce s-au racit, le-am capacit si apoi le-am depozitat in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine