Gem de visine cu zmeura, fara zahar

de Rocsi in Dulceata / Gem, 14 Iul 2020 | 2807 vizualizari

 

Am mai mancat gem in aceasta combinatie si mi-a placut foarte mult! Cum zilele acestea am adus niste zmeura de la tara, din aia mai mica de gradina, aveam si o punga de indulcitor gelifiant, m-am pus pe treaba, sa pregatesc acest gem. Este super aromat, in plus l-am pregatit destul de repede! Daca aveti probleme si nu puteti consuma zahar, va recomand aceasta varianta de gem, o sa va incante!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg visine
  • 1 kg zmeura
  • jumatate de lamaie mare
  • 340 gr indulcitor gelifiant
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine cu zmeura, fara zahar:

Mai intai pregatiti cateva borcane. Le spalati bine cu apa fierbinte si le puneti la scurs. Inainte de folosire le stergeti bine cu un prosop curat, ca sa va asigurati ca nu mai au stropi de apa.

Spalati visinele, le curatati de codite si samburi. Zmeura, o spalati, dar foarte usor sa nu o sfaramati prea tare si o puneti intr-o sita la scurs. Visinele cu tot cu sucul loc, le puneti intr-o cratita mai groasa (eu folosesc un tuci) si le transferati pe foc. Puneti sucul de la lamaie peste si cand incepe sa clocoteasca dati focul la mic. Le fierbeti 25 de minute.

Puteti lua spuma, insa eu o las mereu. Adaugati zmeura dupa acest timp, amestecati usor, apoi puneti si indulcitorul gelifiant. Amestecati usor, dar mereu pana indulcitorul este topit. Mai fierbeti gemul 10 minute, tot la foc mic, apoi il luati de pe foc.

Gemul fierbinte il puneti in borcane. Infiletati bine capacele, inveliti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi.

Le etichetati si le depozitati la rece.

Mie mi-au iesit 4 borcane de 370 gr si un borcan mai mic, plus ce am gustat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine cu zmeura, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

21.07.2020, 22:03

Interesanta combinatie, nu am mai incercat! Arata tare bine!

Ancutsa 1

24.07.2020, 11:16

Rocsi, nu ai trecut in descriere ”Retete de vara”, de ce nu o inscrii in concurs?

Rocsi 1

24.07.2020, 20:38

Multumesc mult, Ancutsa! Nu am inscris-o, prefer sa ii las in fata pe cei care isi doresc cu adevarat sa castige!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de struguri