Gem de zmeura

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 3186 vizualizari

 

Cu zmeura din gradina de la buni, putina de la vecina si muuulta din tufele crescute langa rau (descoperite de mine cum a descoperit Columb America :)) ) am reusit sa fac cateva borcane bune de gem de zmeura rrrrosu ca apusu vara :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o lamaie (optional)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Zmeura se spala bine si se pune intr-o oala mare pe foc mic. Eu am facut gemul la buni si am preferat sa il fac pe soba.

Cand a lasat suc destul si s-a muiat adaugam zaharul si sucul de lamaie si lasam sa clocoteasca incet pana se ingroasa la consistenta dorita - verificata racind cate o lingura de gem.

Cand e gata, dupa ce s-a racit putin, il turnam in borcane curate pe care le tinem la cuptor cateva ore la foc mic.

TIPS-URI

1

Lamaia ajuta la inchegarea gemului pentru ca are pectina.

2

Cu cat punem zaharul mai devreme, cu atata se va inchide mai tare la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:58

lilik 1

26.07.2011, 01:28

Ce as papa si eu o zmeurica

Anamaria7 1

11.08.2011, 18:49

Hai, Lili, ca nu am inceput inca borcanele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem/dulceaţă de zmeură