Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 2 Noi 2010 | 16662 vizualizari

 

E minunat acest meniu pentru o zi de post..

 

INGREDIENTE

  • 1 castron plin cu ghebe
  • 1 ceapa
  • 250 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura margarina
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor:

Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.

intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa . O inmuiem putin apoi punem buretii. Turnam si o jumatate canita de apa. Cand incepe sa fiarba adaugam sucul de rosii,sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba ,la foc potrivit in acel suc de rosii cam 20 de minute,timp in care mai invartim in ei. Curatam usturoiul,il pisam si il turnam in tigaie aproape de final. Cartofii ii curatam,ii spala si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare cam 20 de minute. Cand sunt gata ii scurgem de apa. Adaugam margarina si o omogenizam bine. Condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Ii invartim apoi ii asezam intr-o tava de cuptor. Presaram marar verde peste ei apoi ii dam cam 15 minute la cuptor si sunt gata.

Asezam pe o farfurie mancarea de ghebe cu cartofi si mancam pana simtim ca nu mai putem(cel putin eu asa am facut).....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur