Ghiveci de legume

de Bucataras in Mancaruri de post, 26 Feb 2021 | 5894 vizualizari

 

Am preparat o reteta de ghiveci de legume. Cum fac ghiveci de legume acasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie rosii la conserva
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 patrujel radacina
  • 1 pastarnac
  • sare, piper dupa gust
  • curry, scortisoara, boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda.

Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am adaugat legumele curatate si taiate cubulete mici (morcovul, patrunjelul si pastarnacul) si cubulete mai mari (1 cm) vinetele si dovleceii (ambele curatate de coaja). Ardeiul capia l-am taiat fasii mai mari.

Am mai stropit cu putin ulei si am asezonat cu sare si piper. Le-am calit amestecand permanent. Apoi am adaugat cutia de conserve de rosii si o cana cu apa, lasand la fiert pana a scazut.

La final am adaugat condimente, cate o lingurita de curry si boia si un varf de lingurita de scortisoara.

Am mai lasat cateva clocote si apoi am oprit plita. Am servit cu mamaliguta calda si am mai adaugat putin ardei iute peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

dantes 1

28.02.2021, 09:37

Bun!

Rocsi 1

28.02.2021, 18:49

Bun, bun!

Panacris 1

03.03.2021, 21:46

P.S. merge și o cărniță lângă )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie batuta