Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

de Mihaela11_jo in Vita, 5 Feb 2011 | 9660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vita  
  • 4-5 rosii mari  
  • 2 cartofi mari  
  • 2 dovlecei  zucchini de marime medie  
  • 1 vanata mare  
  • 2 ardei grasi  
  • 1 ardei capia rosu  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 3 catei de usturoi  
  • 1 brocoli -
  • 1 cana de mazare  si fasole verde congelata  
  • ulei de masline  
  • 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir  
  • cimbru  
  • foi de dafin  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”:

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.

Morcovii se taie rondele.

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Ardeiul se taie julien.

Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.

Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.

Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.

Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.

Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa  la foc mic 15 minute.

Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.

Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.

Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne de vita