Ghiveci picant

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Mar 2021 | 4097 vizualizari

 

Ghiveciul picant de legume, cu mamaliguta este preferat la noi in familie.Toate legumele in cratita si la preparat cu ele!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras/kapia rosu
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei iute
  • 200 g. suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci picant:

Pentru inceput curatam si spalam legumele.

Vanata se curata de coaja din2 in 2 cm si se taie cuburi.

Cuburile se pun intr-un vas si se sareaza.

Se lasa cu sare 10 minute.

Se spala si se usuca in servetel de hartie.

Ia o tigaie si pune ulei la incins.

Ceapa taiata solzisori se pune in tigaie si se caleste usor,fara a o rumeni.

Apoi se adauga morcovul ,telina ,pastarnacul taiate rondele.

La lasi la calit 10 minute si adaugi vinetele si dovlecelul taiat rondele.

Daca nu si-au lasat suficienta zeama poti adauga 100-150 ml.apa.

Se adauga sucul de rosii ,usturoiul tocat si 1/2 ardei iute tocat.

Stinge focul si pune patrunjelul tocat.

Se serveste cu sau fara mamaliguta.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci picant" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca