Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
Gogoși clasice, dar prezentate mai altfel :)) (ies multe dintr-un kg de făină, însă eu când fac ..păi fac si pentru vecina, și pentru bunica, si pentru purcel etc :)).
Laptele împreună zahărul, esența, coaja de lămâie și zahărul vanilat l-am pus pe foc cât să fie călduț. Făina am cernut-o într-un vas după care am făcut o găurică în centru unde am pus drojdia. Treptat am adăugat lăpticul și cu ajutorul unei furculițe am fărâmițaț-o bine, luând mereu făina de pe margine. După am adăugat și cele 4 ouă bătute și am frământat bine bine...Iar după ce s-au amestecat bine toate ingredientele am pus si uleiul. Am acoperit aluatul cu un prosop curat și l-am lăsat la dospit pentru o oră...apoi le prăjim în uleiul bine încins. Gogoșile pot avea orice formă și dimensiuni doriți. Eu am pus și puțină ciocolată topită pe ele.
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult