Gogosari in sos

de Constelatialeu in Conserve, 1 Noi 2014 | 5864 vizualizari

 

De data asta m-am inspirat din gradina Diei ,ca tot ea e vinovatul de serviciu si am zis sa ma uit si-n gradina ei.....Pentru ca am gasit niste gogosari mari frumosi si ieftini,contrar datei la care i-am gasit...acum o luna erau 5-6 lei kg ,acum i-am luat cu 2 lei kg.In fine ,i-am facut placerea leutului sa-i pun gogosar in sos.......

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosar
  • 800 g pasta tomate
  • 500 g zahar
  • 500 ml ulei
  • 500 ml otet
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Mai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite.Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot.Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea in 2 clocote si apoi ii scoatem cu un spumar.Prodedam la fel pana terminam gogosarul.Borcanele spalate si uscate le umplem cu gogosar,care a stat un pic sa se raceasca.Umplem borcanele si apoi turnam sosul peste ei,avand grija sa scoatem aerul din borcane si frunzele de dafin,sa nu se amarasca.Capacim bine borcanele si la bagam la cuptor,cuptor ce a fost incins bine,lasam sa se raceasca si apoi le depozitam in camara sau beci.....

TIPS-URI

1

sa avem grija sa nu lasam seminte de gogosar,acestea pot fermenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

dantes 1

02.11.2014, 10:38

Foarte buni!

MOKUSKA 1

02.11.2014, 12:28

...un deliciu e reteta..folosesti in loc de ketchup sau e muratura?

Constelatialeu 1

02.11.2014, 12:31

Moku,e muratura...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in sos