Gogosele

de Krystyan Trendy in Dulciuri, 22 Oct 2013 | 3275 vizualizari

 

Seamana perfect la gust cu cele de la "Fitosica " ;)

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt simplu
  • 400 g faina
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamaie sau de la o portocala
  • 1pliculet praf de copt stins in zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 300-400 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele:

Ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul se bat bine cu telul sau cu mixerul. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie si zaharul vanilat si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se pune praful de copt stins cu zeama de lamaie si se adauga faina treptat pentru a nu face cocoloase. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa ca aluatul pentru clatite, mai smantanos.

Incingem intr-un vas inalt ulei, suficent cat sa se scalde gogoselele in el. Cu o lingura punem in uleiul incins aluat si lasam pana se rumeneste. Se scoate cu o paleta si se pun pe servetele la scurs.

Se pudreaza, cat sunt calde, cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti sa puneti si topping de ciocolata,caramel,fructe,etc :x

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

22.10.2013, 17:49

bune

Rocsi 1

22.10.2013, 21:04

Iau cateva

Lavinia 1

22.10.2013, 21:12

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt