Gogosi

de alldaycooking in Dulciuri, 29 Feb 2012 | 3800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura miere
  • 1 galbenus
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • sare
  • 200 ml apa calduta
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

 

Faina am pus-o intr-un castron, la mijlocul acesteia am pus drojdia maruntita, mierea si 100 ml apa calduta. Am lasat pana cand au inceput sa se formeze basicute la suprafata lichidului. Am adaugat galbenusul, smantana, extract de vanilie si putina sare, apoi restul de apa si am amestecat cu o lingura. Compozitia rezultata era lipicioasa. Am lasat la loc caldut timp de 20-25 de minute.  Am pus uleiul sa se incinga in tigaie si am mai presarat putin ulei si deasupra aluatului. Aluatul fiind moale este destul de greu de lucrat cu el, dar daca presaram ulei deasupra se pot forma gogosele micute care se prajesc in ulei fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

01.03.2012, 21:15

Am crezut ca-s papanasi... Foarte frumoase si pufoase gogosile!!

diana_k 1

02.03.2012, 20:26

vreau si eu o gogosica, mi-ai facut pofta

VERONICA2607 1

12.03.2012, 20:25

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu ciocolata