Gogosi

de Lavinia in Prajituri, 19 Noi 2012 | 13462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml apa minerala
  • 400 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocola
  • 1 kg faina
  • 2 drojdii
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 150 g zahar pudra pentru decor
Portii: 45
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute.

Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si maiaua. Am framantat bine timp de 15 minute si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins o foaie potrivit de groasa si am taiat cu ajutorul unui pahar/forma gogosile.

Am incins o cratita cu ulei si am prajit gogosile pana s-au aurit pe amandoua partile.(le-am prajit in ordinea in care le-am taiat,asa m-a invatat bunica )

Le-am pudrat cu zahar si le-am savurat alaturi de un pahar mare de lapte si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

amma 1

23.03.2014, 10:50

Tocmai ce iti incerc reteta...sper sa fie asa de pufoase....de obicei imi ies goale inauntru

Lavinia 1

23.03.2014, 11:12

Mi se intampla si mie sa imi iasa goale inauntru,dar imi place

Sotto 1

04.06.2014, 20:32

Tare as dori sa incerc aceasta minunata reteta dar am o mica dilema . Ce inseamana 2 drojdii ? Ce gramaj ? Multumesc si felicitari, arata delicioase aceste gogosi pufoase.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi