Gogosi

de Gicuta in Dulciuri, 12 Aug 2015 | 23438 vizualizari

 

Delicioase... Sunt dulciurile copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • o lingura de untura solida
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o lasam la dospit.Restul de lapte si iaurtul il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie , praful de sare, coaja de lamaie si ouale batute cu fuculita.
Intr-un castron cernem faina.Facem o gropita in mijloc si punem drojdia inmuiata in lapte, untura si  amestecul de laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 15-20 minute pana se desprinde de pe peretii castronului. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.

 Pe planseta infainata, intindem o foaie mai grosuta din care decupam  gogosile cu o ceasca(pahar ) si le mai lasam la crescut 15-20 de minute.

Intr-un tuci (cratita) incingem uleiul si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus si le prajim pe ambele parti sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe prosoape de hartie , le lasam putin la scurs  si le trecem prin zahar pudra (optional).


Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:22

Cu adevarat minunate!

Rocsi 1

12.08.2015, 21:52

La gogosi nu pot lipsi!

Micutza Luana 1

13.08.2015, 00:09

deci chiar ma gandeam la ele azi imi ploua in gura

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi spritate cu iaurt