Gogosi aromate

de lilik in Dulciuri, 22 Mar 2011 | 15249 vizualizari

 

sunt aromate,pufoase...ce sa mai...sunt delicioase:)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 40 gr unt
  • 40 gr zahar
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • coaja rasa de la 1 portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate:

Punem sucul de portocala,laptele,untul,zaharul si coaja de portocala intr-o oala pe foc pana se topesc untul si zaharul(daca e prea cald il lasam sa se racoreasca pt a nu opari aluatul).

Faina o cernem si o amestecam cu drojdia,apoi in mijloc facem o gaura unde punem oul si compozitia din oala(calduta).

Framantam bine totul apoi lasam la dospit 1 ora.

Cand aluatul e crescut rupem din el si intindem o foaie din care decupam gogosi de ce forma dorim.

Dupa ce am decupat gogosile le punem la crescut pt inca 20-30 de minute apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.

Le presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite