Gogosi ca la bunica

de LadyCrs in Dulciuri, 14 Noi 2012 | 6193 vizualizari

 

Gogosile pe care ni le facea bunica cand eram mici....mari si cu gem de prune pe ele!

 

INGREDIENTE

  • un kg faina
  • cam 400-500 ml apa (mai bine sa ramana decat sa nu ajunga)
  • un cubulet drojdie
  • 2 lingurite scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 2 oua
  • o esenta rom
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • gem de prune ; caise; gutui etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ca la bunica:

Am pus apa cu zaharul,esenta, zaharul vanilatm praful de sare si scortisoara pe foc pana s-a topit zaharul. Pana s-a racit siropul obtinut am cernut faina intr-un bol incapator in mijlocul caruia am facut o gaurica unde am sfaramat drojdia. Turnam apa peste drojdie si cu ajutorul furculitei faramaitam si adunam faina putin cate putin pana o incorporam pe toata. Adaugam si ouale batute si framantam ( daca aluatul e lipicios si nu se poate lucra cu el mai punem faina). Lasam la dospit pentru o ora.

Apoi incingem bine uleiul si facem in mana gogonele mititele pe care le prajim. Le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei, pudram cu zahar si le servim simple sau cu gem deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu dulceata de visine