Gogosi cu varza calita-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 5 Mar 2010 | 10654 vizualizari

 

foarte gustoase,probabil veti zice iar de post? Sant minunate,incercati-le

 

INGREDIENTE

  • faina alba 1kg
  • 30g drojdie proaspata
  • 450 ml apa (lapte)
  • 4-5 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii sau esenta
  • ulei 120 ml sau unt ,margarina topita
  • varza
  • 1/2 borcan pasta de tomate
  • putin piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu varza calita-post:

Se framanta aluatul din faina ,sare drojdie,zahar .ulei , coaja de lamaie  si vanilie(in masina de paine)se lasa sa dospeasca.

intre timp se caleste varza tocata marunt in putin ulei cu putina sare ,piper si la final 1/2 borcan de pasta de tomate

Dupa ce a dospit aluatul se ia cate o bucatica din aluat si se intinde iar pe ea se pune cate 2-3 linguri de varza calita,dupa care se impatura bine sa nu iasa varza afara si se prajesc in ulei incins foarte bine,la foc potrivit

Sant extraordinar de bune si dupa 3- 4 zile ,se pastreaza foarte bine acoperite cu o folie de plastic si puse in frigider(momentan nu e cazul fiindca nu e cald)se pot pastra pe balcon acoperite cu folieplastic si 4-5 zile

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu varza calita-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

madi_marin 1

06.03.2010, 17:25

e bine de retinut....

nadina73 1

06.03.2010, 22:56

DIANA B 1

28.11.2011, 12:31

Stiu ca placintele cu varza se numesc cumva in anumite zone , astea cum de n-au nume , fata frumoasa ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut